Ν.Ε.Ο ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 12 - 1ος ΟΡΟΦΟΣ

Γυμναστική και κορονοϊός

2020-03-30

Όταν ο Γερμανός φιλόσοφος Νίτσε έλεγε την ιστορική φράση «Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» προφανώς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο θα ταίριαζε στην σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε ως modusvivendi κι ως μότο επιβίωσης η συγκεκριμένη φράση.

Ζούμε πια ως ελεύθεροι πολιορκημένοι από έναν ιό με απίστευτη διασπορά παγκοσμίως που έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας. Κι όμως οφείλουμε να μείνουμε ζωντανοί. Μένουμε σπίτια μας περιμένοντας να περάσει η λαίλαπα χωρίς τρομολαγνεία χωρίς μιζέρια και με την πεποίθηση ότι θα βγούμε νικητές. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Τι κάνει λοιπόν ο καθένας μόνος του όλες αυτές τις ατέλειωτες ώρες ζωής χωρίς καθημερινότητα? Πως χτίζεται η ημερήσια δραστηριότητα του καθενός , ποια η ψυχολογία του και τι οφείλει να κάνει για να επανέλθει δριμύτερος? Ποιος ο ρόλος της γυμναστικής και της άσκησης μετά από όλο αυτό που σύντομα σε μερικές μέρες θα γίνει παρελθόν?

Η άσκηση μαζί με την σωστή διατροφή προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε το ανοσοποιητικό είτε να εμποδίσει την εισβολή του ιού, είτε σε περίπτωση που εισχωρήσει στον οργανισμό μας να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ακόμα και για αυτούς που θα νοσήσουν σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα η άσκηση είναι πολύ σημαντική. Ο ιός χτυπάει τους πνεύμονες που βρίσκει ταλαιπωρημένους είτε από το τσιγάρο, είτε από αλλεργίες, είτε από αυτοάνοσα και σοβαρές παθήσεις είτε κι από την μόλυνση του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Χονγκ Κονγκ ο ιός δείχνει να έχει επιπτώσεις και σε όσους τον ξεπερνούν. Μελλοντικά ίσως παρουσιάσουν προβλήματα στην αναπνευστική λειτουργία.

Πάνω σε αυτό έχει μεγάλη σημασία η συμβουλή που δίνουν οι επιστήμονες στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν από κορονοϊό να κάνουν γυμναστική προκειμένου να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα η λειτουργία των πνευμόνων.

Πράγματι είναι σημαντικό όταν όλα αυτά γίνουν παρελθόν να βρεθούμε σε εκείνη την κατάσταση πνευματική και σωματική που θα μας επιτρέψει να βάλουμε νέους στόχους και να φροντίσουμε ώστε να βγούμε πιο δυνατοί.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ανταπεξέλθετε στις νέες προκλήσεις όποτε κι να έρθουν. Γιατί η άσκηση βοηθά και το σώμα και την ψυχή σας!

Εις το επανιδείν κι ευχόμαστε σύντομα να τα πούμε από κοντά!!!